Humlehusene nyt

Her informeres med vigtigt nyt, stemninger fra hverdagen og andet relevant til beboere og pårørende fra personale og ledelse i Humlehusene.


Humlehusene nyt - Albertslund Kommune

Så er sommeren virkelig over os. Vi nyder de varme dage i haverne, og med hjælp fra cykelpiloterne Jens og Annie har rigtig mange af beboere været ude på cykelture og få vind i håret. De to cykelpiloter kender Albertslunds stisystem som deres egen bukselomme, og hele Albertslund er efterhånden blevet kørt tynd. Forleden var Mogens og Bente fra hus E endda en tur forbi Damhussøen sammen med cykelpilot Jens. De frivillige kræfter bliver virkelig værdsat her i Humlehusene.

 

Forleden var også Randi og Lotte fra Hus A ude at cykle med aktivitetsmedarbejder, Lærke. Vi cyklede en tur i skoven, forbi Højen og så hjem igen gennem skoven. 

 

Lotte og Randi fra Hus A er ude at cykle i solskinsvejr.

 

Efter den sædvanlige rute gennem Herstedøster med Jørn på cyklen smuttede vi forbi Fakta på vejen hjem og købte nye jordbær, som blev nydt derhjemme med sukker og fløde.

 

 

I Hus C havde vi sidste mandag et super hyggeligt pårørendemøde. Der var både børn, svigerbørn, børnebørn og hunde på besøg. Og vejret var virkelig med os, så vi måtte trække ind i skyggen. Vi glæder os til flere af disse arrangementer, som vi gentager efter sommeren.

 

I Hus F har de haft besøg af deres nye besøgshund, Luna, og dens ejer, Betty. De kommer på besøg hver torsdag formiddag og alle Humlehusenes beboere er velkomne til at komme og kæle med søde Luna. På billedet ses Asta fra Hus F og Luna. Asta har selv haft hund hele sit voksenliv, så hun var meget begejstret for besøget og glæder sig meget til næste gang Betty og Luna kommer på besøg. 

 

 

Onsdag d. 7. juli gik turen til Roskilde, hvor et par beboere havde booket plads på skibet, Saga Fjord, der sejler rundfart i Roskilde Fjord. Jørn, der selv har været skibsfører nød turen og udsigten i fulde drag, og Lilli og Vera var rundt på skibet og udforskede bl.a. soldækket, hvor man havde god udsigt til både Ringøen, Elleore og alle de forbipasserende lystbåde. Det var en skøn tur, som vi længe vil huske!

 

  

 

På fredag slutter vi ugen af med sommerbanko for alle Humlehusenes beboere. Der vil blive serveret sommerdrinks og så er der selvfølgelig spændende præmier på højkant.

 

God sommer til alle jer derude og på gensyn i uge 30!

 

Varme og solrige hilsner fra aktivitetsmedarbejderne, Lærke og Kirstine

 

 

Havespil, fællessang og erindringssalon

I skrivende stund sniger temperaturen sig op på knap 30 grader i Humlehusenes haver, og de fleste beboere sidder i skyggen med fødderne i kølige vandbassiner. 

Tiden går med at snakke om, hvordan vi har fået den sidste uge til at gå med alverdens sjove og finurlige aktiviteter. 

Vi startede ugen ud med en god omgang fællessang, som foregik foran Hus B: 

 

 

Vi var samlet mere end 20 mennesker, og vi gav den gas, da det blev tid til John Mogensens klassiker "Så længe jeg lever". 

Onsdag ventede der os et vaskeægte OL i Humlehusene, hvor der blev dystet i sjove havespil som minigolf, ris-posekast, ringspil og meget andet.

Humle 1's have var fyldt med gæve beboere, der ikke lod de høje temperaturer stoppe dem:

 

 

Især vores nye minigolf-sæt var et hit, og Mogens fra Hus E viser her, hvordan det skal gøres: 

 

 

Fredag var det blevet tid til vores længeventede Erindringssalon, hvor vi fik besøg af Tine, som står bag Erindringsfabrikken:

 

Igennem fortælling, musik og legendariske lydklip tegnede hun et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor beboernes erindringer blev inddraget som levende historiebilleder. 

Vi blev mindet om rationeringsmærker, mørklægning og udgangsforbud, hvad der skete i os - og omkring os - ved befrielsen, samt hvordan nye fænomener som jitterbug, tyggegummi, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys i efterkrigstiden. 

Det var næsten ligesom at få besøg af et museum, og vi fik lov til at se og røre både gamle tekno-biler, glansbilleder og Rich's samlehæfter. Inge fra Hus F gik på opdagelse i en gammel poesibog. "Roser er røde, violer er blå. Jordbær er søde, og du er ligeså", "Lev Vel" og "Sød Tøs" kunne Inge huske fra sin egen poesibog:

 

 

I næste uge er der pårørendemøde i Humle 1, og møderne kommer til at strække sig over resten af juni måned. Alle pårørende er mere end velkommen!

Møderne er en mulighed for alle jer pårørende til at stille spørgsmål, lære hinanden at kende og dele jeres egne erfaringer med aktiviteter. Det sætter vi stor pris på, så vi kan indtænke dem i fremtidens aktiviteter.

 

Datoerne er som følge for HUMLE 1: 

• HUS A: Mandag den 21. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS B: Onsdag den 23. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS C: Mandag den 28. juni 2021 kl. 16.30-17.30

S.U. senest tre dage før arrangementet til aktivitetsmedarbejder Kirstine Rattleff på e-mail: kft@albertslund.dk

Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt til de kommende pårørendemøder!

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Nye retningslinjer vedr. brug af værnemidler i Humlehusene


Kære alle

Det er minsandten en glædens dag i dag, da Sundhedsstyrelsen er kommet med nye anbefalinger vedr. brug af værnemidler i ældreplejen.

Ifølge de nye anbefalinger går vi i Humlehusene pr. 17. juni 2021 tilbage til at anvende værnemidler i overensstemmelse med de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer. I praksis betyder dette, at hverken personale eller pårørende fra i dag behøver at bære mundbind eller visir i Humlehusene.

Såfremt beboere isoleres på baggrund af symptomer på Covid-19, følger vi de gængse regler for isolation og testning som vanligt.

Men selvom vi nyder at gå rundt uden værnemidler indenfor, så har de 30-grader bragt de fleste af os udendørs. 

Ingelise fra Hus A nød vejret og en skive vandmelon under parasollen i haven sammen med vores dygtige sygeplejerskeelev (og nu sommervikar) Caroline:  

 

 

 

Som billedet tydeligt afslører, har vi haft svært ved ikke at smile over dagens gode nyheder og lækre vejr. 

Denne glædelige nyhed vidner nemlig om, at corona-epidemien er ved at være fortid. 

Vi opfordrer selvfølgelig til, at vi fortsat tager hensyn til hinanden og er opmærksomme på tegn på sygdom hos både beboere og hos jer selv, og tager forholdsregler for dette i den næste periode.

Med venlig hilsen
Ledelsen i Humlehusene

 

Datoændring til pårørendemøde i Humle 1 HUS B


Kære pårørende til beboere i Hus B


Vi er af flere pårørende blevet gjort opmærksomme på, at de desværre må melde afbud til vores pårørendemøde i HUS B på onsdag den 23. juni, da det er Sankt Hans aften. Da vi ønsker så mange deltagende pårørende som muligt, har vi derfor valgt at rykke arrangementet til dagen efter: Torsdag den 24. juni.

De af jer, der allerede har tilmeldt jer den aflyste dato (23. juni) i Hus B, har fået direkte besked via mail. Vi håber, at flere af jer pårørende kan være med på baggrund af denne dato-ændring.

I bedes melde tilbage senest tre dage før arrangementet til aktivitetsmedarbejder Kirstine Rattleff på e-mail: kft@albertslund.dk


Vi glæder os til at se jer!

Med venlig hilsen
Plejepersonalet, ledelsen og aktivitetsmedarbejderne i Humlehusene

 

Blomster, fællesspisning i Sundhedshuset og pårørendemøde


Humlehusene er et hjem fyldt med liv og glæde, og den forgangne uge var ingen undtagelse.

I Hus A stod ugen i blomsternes tegn, da det var blevet tid til en have make-over. Foran huset stod nemlig en masse havekrukker med visnet indhold, som var blevet kedelige at se på.

Derfor tog vi på en blomster-tur, hvor vi købte intet mindre end 26 blomster. Vejret var med os, da vi kom hjem og plantede dem alle sammen over i krukker:Som den faste læser af "Humlehusene Nyt" ved, er beboerne meget glade for at synge og tage med på cykeltur.

Derfor var der også smil og glade dage, da vi sang coronaen væk (LANGT væk!) ved Sundhedshuset torsdag eftermiddag til et spise-synge-cykel-arrangement!

Alle tre el-cykler blev selvfølgelig taget i brug til formålet:

 


Sundhedshusets nye koncept "Danmark spiser sammen" blev udtænkt og udført i samarbejde med Albertslund Musikskole, Café GLAD og Sundhedshuset Albertslund, og vi var så heldige at blive inviteret. 

Arrangementet startede med en frisk cykeltur til Sundhedshuset, hvor der først var udendørs fællessang og derefter en lækker fællesspisning for alle:For første gang siden corona-udbruddet havde vi i denne uge også mulighed for at byde velkommen til en hyggelig pårørende-eftermiddag. 

I den forbindelse vil vi gerne give et stort tak til alle jer, der kom!

Til info blev vi gæstet af ægtefæller, børn, svigerbørn, børnebørn og sågar en meget sød hund: 


 

Vi satte os i Humle 7's fine have, mens vi bød på kaffe og kage. Sammen med ledere og plejepersonalet gav vi vores gæster et indblik i, hvilke aktiviteter, der foregår i Humlehusene.

Derudover kunne alle de pårørende også stille spørgsmål, lære hinanden at kende og dele deres egne erfaringer med aktiviteter. Det sætter vi stor pris på, så vi kan indtænkte dem i fremtiden!

Pårørende-eftermiddagene kommer til at strække sig over resten af juni måned, og alle pårørende er mere end velkommen. Datoerne er som følge: 

Datoerne er som følge for HUMLE 7: 

• HUS D: Onsdag den 9. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS E: Mandag den 14. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS F: Onsdag den 16. juni 2021 kl. 16.30-17.30

S.U. senest tre dage før arrangementet til aktivitetsmedarbejder Lærke Kristensen på e-mail: elt@albertslund.dk

 

Datoerne er som følge for HUMLE 1: 

• HUS A: Mandag den 21. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS B: Onsdag den 23. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS C: Mandag den 28. juni 2021 kl. 16.30-17.30

S.U. senest tre dage før arrangementet til aktivitetsmedarbejder Kirstine Rattleff på e-mail: kft@albertslund.dk

 

Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt til de kommende pårørendemøder!

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Invitation til pårørendemøde i Humlehusene 1 og 7


Kære pårørende

Nu nærmer tiden sig endelig til årets første pårørende-møde, som vil foregå på corona-venlig vis i de respektive huse med beboerne, aktivitetsmedarbejderne, ledelsen, plejepersonalet og – selvfølgelig – jer pårørende.

I inviteres til en eftermiddag med kaffe og kage, hvor vi vil give jer et indblik i, hvilke aktiviteter, der foregår i Humlehusene.

Derudover vil der selvfølgelig være rig mulighed for, at I som pårørende kan stille spørgsmål såvel som dele jeres gode erfaringer, så vi kan indtænkte dem i fremtidige aktiviteter.

 

Datoerne er som følge for HUMLE 7: 

• HUS D: Onsdag den 9. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS E: Mandag den 14. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS F: Onsdag den 16. juni 2021 kl. 16.30-17.30

S.U. senest tre dage før arrangementet til aktivitetsmedarbejder Lærke Kristensen på e-mail: elt@albertslund.dk

 

Datoerne er som følge for HUMLE 1: 

• HUS A: Mandag den 21. juni 2021 kl. 16.30-17.30
• HUS B: Torsdag den 24. juni 2021 kl. 16.30-17.30 OBS. VÆR OPMÆRKSOM PÅ DATOÆNDRING
• HUS C: Mandag den 28. juni 2021 kl. 16.30-17.30

S.U. senest tre dage før arrangementet til aktivitetsmedarbejder Kirstine Rattleff på e-mail: kft@albertslund.dk

 

Vi glæder os til at se jer!

Med venlig hilsen
Plejepersonalet, ledelsen og aktivitetsmedarbejderne i Humlehusene

 

Rådgivning til pårørende

Din støtte og hjælp til at mestre hverdagen som pårørendeEr du ægtefælle, samlever, familiemedlem eller ven til en beboer i Humlehusene, som er plejekrævende og/eller har en sygdom, der i en kortere eller længere periode belaster hverdagen? Så kan du kontakte vores pårørenderådgiver.

Kontakt pårørenderådgiver Lene Bundgaard Ciccolini for en samtale på telefon 2946 3704 eller email paaroerende@albertslund.dk.

Din pårørenderådgiver kan:

► hjælpe og støtte dig, så du bliver bedre til at mestre hverdagens udfordringer
► tilbyde dig individuelle samtaler med fokus på din trivsel og hverdag
► tale med dig om strategier, der kan hjælpe dig til at passe bedre på dig selv
► informere dig om kommunens tilbud og pårørendegrupper

 

Tilbuddet er gratis og til dig som:

► bor i Albertslund og er over 18 år
► som er tæt på en person, der er plejekrævende og/eller særligt belastet pga. sygdom

Pårørendegruppe den 1. mandag hver måned: 

► Den første mandag i måneden mellem kl. 10 og 12 mødes pårørende over en kop kaffe/te, hvor de taler sammen, og støtter hinanden i pårørenderollen.
► Mødet foregår i Frivilligcentret, Bygangen 25, 1. sal. 
► Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte pårørenderådgiver Lene Bundgaard Ciccolini.

 

Lene træffes i øvrigt personligt torsdage i ulige uger på Albertslund Hovedbibliotek mellem kl. 15.00-18.00.

Sommervejr, udflugt og fællessang

I 7'erens have blev det gode vejr nydt, og Inge fra Hus E ses her i færd med at vande vores nyplantede tomater:

 

 

Turen gik også til Kroppedal Museum i onsdags, hvor Vera, Lilli og Jørn gik på opdagelse i udstillingen om Vikingen Erik og hans familie:

 

 

Efter udstillingen nød vi en god is i det varme vejr: 

 

 

Ugen sluttede af med en savnet omgang fællessang, som denne gang foregik i 1'erens have foran Hus B.

Her var Ely og Ingelise fra Hus A godt klædt på og iført solcreme, mens vi sang "Så længe jeg lever" og "Jeg plukker fløjlsgræs":

 


I næste uge tager vi hul på vores længe ventede pårørendemøder, som vil foregå på corona-venlig vis i de respektive huse med beboerne, os aktivitetsmedarbejderne, ledelsen, plejepersonalet og – selvfølgelig – jer pårørende.

Eftermiddagen vil være med kaffe og kage, og vi vil give jer et indblik i, hvilke aktiviteter, der foregår i Humlehusene. Derudover vil der selvfølgelig være rig mulighed for, at I som pårørende kan stille spørgsmål såvel som dele jeres gode erfaringer, så vi kan indtænkte dem i fremtidige aktiviteter.

Foruden de invitationer, I som pårørende har modtaget via e-mail, så hænger der også invitationer i husene, hvor datoerne står på. 

Vi glæder os til at se så mange af jer som muligt! 

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Kære alle

Lørdag den 29. maj 2021 var der en mindre brand med røgudvikling hos en beboer i Humlehusene 7F.

Brandalarm og evakuering fungerede optimalt, og hverken beboere eller personale kom til skade, ligesom der var minimale skader.  Beboeren kunne vende tilbage til sin bolig dagen efter, og de involverede har fået besked direkte.

Dette har naturligvis bevirket, at vi i den nærmeste fremtid vil gennemgå alle beboernes elektriske produkter m.m.

Med venlig hilsen
Ledelsen i Humlehusene

MATADOR-temauge i Humlehusene


Fra 1978 til 1981 så nysgerrige danskere til, mens livet for Korsbæks indbyggere udviklede sig gennem fire rørende og ikke mindst underholdende sæsoner på DR1.

Lise Nørgaars elskede TV-serie Matador tog Danmark med storm, og Humlehusenes beboere er - til stadighed - ingen undtagelse. 

danmark-arkiv • kallelind.se


I sidste uge havde vi derfor et vaskeægte Matador-tema, som blandt andet bød på en kæmpe MATADOR-quiz, endnu en visning af TV-serien og sågar et Matador-teaterstykke. 

I onsdagss quizzede vi to hold mod hinanden i glasgangen, mens vi nød småkager og kaffe:

 

 

Aase og Benny forrest på billedet var skarpe på Hold A, mens de fik kamp til stregen af Lilli, Lodvig og Jørn fra Hold B. Det var blot få point, der adskilte de to hold, men vi kan afsløre, at Hold A løb med sejren... Til stor glæde for hele bordet!

Om fredagen sad vi alle klar i Flexsalen for at høre og se den musikalske forestilling om TV-serien Matador. Sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius fortalte morsomme anekdoter omkring filmoptagelserne såvel som samarbejdet mellem Lise Nørregård og Erik Balling:

 

Teaterstykket var en glad og musikalsk forestilling, hvor Nicolaj Cornelius på fineste vis gav sin fortolkning af de elskede figurer og personligheder fra Matador.

Stykket var også spækket med interessant og overraskende viden. Er du fx klar over, at møblementet i familien Varnæs' stue blev købt for godt 2.500 kr., men efterfølgende blev solgt for hele 50.000 kr. på auktion?  

Det var et skønt teaterstykke, og til slut sang vi selvfølgelig alle sammen på Molak-molak-mak-mak-mak!

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Cafe-tur, havearbejde og hjemmelavet rabarber-dessert


Den faste læser ved, vi brugte mandagen på at fejre, at isolationen af beboerne i Humlehusene 1 ophørte. Det var derfor en glædens dag, og uge 20 blev fyldt med et væld af sjove og spændende aktiviteter. 

Allerede tirsdag drog vi afsted på en hyggelig tur til Grennessminde Café og Bageri i Taastrup, hvor Vera fra Hus B nød en kanelsnurrer og en kop kaffe, mens der blev snakket om den fine vindrue-plante inde i drivhus-caféen: 

 

Hvis du vil se en stemningsvideo fra vores tur til Grennessminde, kan du KLIKKE HER for at nyde fuglekvidder og udsigten til de små, nye gedekid.  

Onsdag var Lilli og Anders fra Hus D klædt godt på, da de såede radiser i haven: 

 

Generelt er vi meget glade for vores sansehaver, og i Humlehusene 1 har vi en meget fin have, der gemmer på et væld af rabarber-planter.

Det blev i den grad udnyttet i denne uge, og på billedet ses Lodvig og Inge fra Hus F i færd med at skære rabarber ud til en hjemmelavet kompot: 

 


Vi skal hilse og sige, at desserten smagte rigtig godt! 

Rigtig god weekend! 

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Update på corona-situationen: En glædens dag i Humlehusene 1

17. maj 2021

 

Kære alle 

Ledelsen i Humlehusene har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at isolationen af beboerne i Humlehusene 1 hermed er ophørt pr. 17. maj 2021, da samtlige beboere er testet negativ af flere omgange.

Det har derfor været en glædens dag, hvor vores flag blev hejst helt til tops, og hvor vi for første gang i lang tid har spist frokost sammen i fællesstuerne. 

I Hus B var der dækket fint op med flag, blomster og bordpynt, mens der blev budt på hjemmelavet luksus-stjerneskud, sodavand og øl: 

 

 

Stemningen var høj, og senere på eftermiddagen kørte vi rundt med en ballon-dækket festvogn og bød på mousserende vin, chips og en svingom til god musik.  

Ely fra Hus A nød et glas æble-cider, da festvognen trillede gennem Hus A:

 

 

Vognen fortsatte sin videre færden gennem Humlehusene 1, og i Hus C stod solen så højt, at fejringen fortsatte udenfor.

Selvom foråret viste sig fra sin gode side, var der stadig lidt vind i ny og næ. Poul fra Hus C holdt derfor godt fast på en af ballonerne: 

 


Alt i alt har det været en skøn dag, og som disse billeder så smukt har foreviget, har afslutningen på isolationen spredt meget glæde på tværs af Humlehusene 1. 

Allerede fra i morgen af vil vi genoptage vores spændende aktiviteter, og vi starter med en god omgang fællessang. Vi glæder os! 

Med venlig hilsen
Ledelsen i Humlehusene og aktivitetsmedarbejderne 

Fredagskoncert, besøg af gademusikant og have-sjov

Bag den grå moulmein-pagode
Med sit blik mod havets blå
Sidder der en Burma-pige, og kun mig hun tænker på
Hvisker palmesuset ikke, synger templets klokker ej:
Kom igen, soldat fra England, kom igen til Mandalay!
Kom igen til Mandalay, ad flotillens gamle vej,
Husker du pagajens dunken fra Rangoon til Mandalay?


Med disse Four Jacks-sangtekster sluttede vi sidste uge af med noget af en fest, da vi fik fornemt besøg af musikeren Peter Sinding og hans sangerinde Sally.

Beboere og personale fra Hus 7 samledes i glasgangen, og mens der blev serveret lækre drinks og snacks, blev der sunget med på alt fra "Kom igen til Mandalay" og "To lys på et bord":


Allerede mandag i uge 19 fik vi også musikalsk besøg af gademusikanten Lars Grand, der først gik rundt om hele Hus 1 og spillede for beboerne i isolation:Hvis du, som læser af dette, har lyst til at se en video af ren glæde, så KLIK HER og se en meget glad Randi fra Hus A, der dansende kom ud i forhaven til "Alle sømænd er glade for piger".

Det var dejlige 19 grader varmt, og det var et skønt afbræk fra isolationen, at beboerne i Hus 1 fik lov til at sidde ude i forhaverne og blive underholdt af harmonikaspil og sang. Vi sad og stod selvfølgelig med behørig afstand, og alle restriktioner blev overholdt. 

I Hus 7 blev det også til en udendørskoncert i sansehaven, hvor de blomstrende træer dannede rammerne om gadesangeren Lars Grand: 

 

Albertslund Kommune har under corona-situationen givet os et ekstra budget til udendørsaktiviteter, som vi i den grad har gjort brug af. Det er meget tydeligt, at det bringer smil frem hos beboerne. Skønt! 

I sansehaven i Hus 7 blev der i ugens løb også tid til endnu mere plantearbejde af ærter og ompotning af tomatplanter. 

Lilli og Anders fra Hus D viser her deres jord-beskidte hænder frem efter et godt stykke havearbejde: 


Vi krydser fingre for, at isolationen i Hus 1 snart er fortid, så vi kan holde en genåbningsfest. Vi har allerede købt lækre drikkevarer og snacks, så nu kan ventetiden kun gå for langsomt.  

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Update på corona-situationen i Humlehusene

10. maj 2021

 

Kære alle 

I torsdags den 6. maj blev alle borgere testet igen, og der var ingen positive prøvesvar.

Vi tester borgerne igen i dag, den 10. maj, og vi håber på, at der endnu engang ikke er nogle positive svar, så Styrelsen for patientsikkerheden vil ophæve det udstedte besøgsforbud. 

Med venlig hilsen
Ledelsen i Humlehusene

Bøger, banko og Appinux

Uge 18 har stået i aktiviteternes tegn, og vi har været så heldige, at en pårørende har doneret en masse bøger, som alle beboere er meget glade for at læse med personalet.

Bøgerne passer perfekt ind på et demensplejecenter som Humlehusene, og især bogen om de 10 vildeste dyr har bragt meget glæde. 

Ingelise fra Hus A fik et stort smil på læben, da hun læste højt for personalet om, at den - i skrivende stund - største gris vejede hele 900 kg. Wauw! 

 

16 - kys din kæreste på rejsen! 19 - nimmer nutten! 90 - Gamle Ole! 

Dette er blot tre eksempler på alt det finurlige bingo-lingo, som bliver sagt med et smil, mens vi spiller banko i Humlehusene. I tirsdags var ingen undtagelse, hvor beboere fra Hus 7 spillede banko i glasgangen:   

 

 

Der blev serveret et stort udvalg af drikkevarer i fine glas, mens beboerne spillede om fine - og ikke mindst appetitvækkende - præmier. Det blev Mogens fra Hus E, som løb med den helt store sejr, da han hev intet mindre end tre store præmier hjem. 

Festlighederne sluttede bestemt ikke med banko, og onsdagen efter var en stor dag i Humlehusene, da vores helt nye værktøj Appinux blev budt velkommen. Appinux er et triage-værktøj, der skal skabe tryghed, give et hurtigt overblik og hjælpe med den tidlige sygdomsopsporing. 

Dagen blev fejret med hele ni lagkager til alle i Humlehusene, og i Hus E samledes ledelsen, plejepersonalet og nogle af beboerne omkring bordet til en fælles skål: 

 

 

 

Vi vil også gerne give en fælles update på corona-situationen: Alle borgere i Humlehusene blev testet den 4. maj 2021, og alle var negative. Den 6. maj blev alle borgere igen testet, og vi får svar på mandag. 

Rigtig god weekend! 

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Forsøg på inddæmning og forebyggelse af yderligere smitte i Humlehusene 1

 29. april 2021

 

Kære alle 

Da alle andre tiltag ikke har hindret smittespredning i den nuværende corona-situation, er der ud fra en sundhedsfaglig vurdering, i samarbejde med Styrelse for patientsikkerhed besluttet at:

  • Alle beboere skal i videst muligt omfang isoleres til egen bolig.
  • Der kaldes ekstra personale ind i alle vagtlag for at beboerne fortsat får tilstrækkelig kontakt.

Med venlig Hilsen
Ledelsen i Humlehusene

Foto-kiggeri, Matador og plantning i haven

OBS. pr. 29. april 2021 er der forsøg på inddæmning og forebyggelse af yderligere corona-smitte i Humlehusene 1, som man kan læse mere om i indlægget øverst på siden. 

 

 

"Det var til min konfirmation. Det var min mor, der havde fået den gode ide, at jeg skulle have permanentet mit hår. Det var ikke en god ide, kan du nok se."  

 

Sådan fortalte Kaj med et spil på læben, da vi kiggede to af hans mange fotoalbums igennem.

Vi fandt et billede af Kaj fra hans konfirmation, hvor han havde et flot, højt og mørkt hår. Vi var mange i Hus B, der var meget begejstrede for håret, men Kaj var ikke helt enig. Det er skønt, hvordan forevigelsen af ét enkelt øjeblik kan give glæde og anledning til snak så mange år efter. 

Kaj har efterfølgende sat sin søn i gang med at finde billeder af den Ford Mustang, han plejede at køre rundt i. De billeder glæder vi os til at se! 

 

 

Her i Humlehusene er et af vores vigtigste mål - og højeste prioritet - at styrke den gode demenskultur. Det gør vi blandt andet ved at snakke om gamle dage, sjove minder og betydningsfulde livsbegivenheder. 

I den forbindelse handler mange af vores aktiviteter også om at drage paralleller til det levede liv, og en særdeles underholdende måde at vække minder på er ved at sætte gang i spil. 

Lilly fra Hus D og Benny fra Hus E ses her i gang med et meget spændende spil matador:

 

 

Som den garvede matador-spiller ved, så kan et spil sagtens tage flere timer. Af samme årsag er vores spil ikke afsluttet endnu - det er blot sat på pause indtil næste uge.

Maj måned står nu for døren, og derfor så vi vores snit i til at få plantet lidt af hvert i vores fine haver. Ingelise og Kirsten fra Hus F gav sig i kast med plantningen af tomater og ærter, mens de nød de vindstille omgivelser i vores pavillion: 

 

 

OBS. Fra torsdag i uge 17 har har ledelsen i Humlehusene ud fra en sundhedsfaglig vurdering, i samarbejde med Styrelse for patientsikkerhed besluttet, at alle beboere i Hus 1 videst muligt omfang skal isoleres til egen bolig, ligesom der kaldes ekstra personale ind i alle vagtlag for at beboerne fortsat får tilstrækkelig kontakt. Dette er besluttet, da alle andre tiltag ikke har hindret smittespredning i den nuværende corona-situation. 

Uge 17 slutter med Store Bededag fredag den 30. april, hvor vi traditionen tro har planer om at nyde lune hveder i Hus 7.

 

Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine

Kage-spisning, cykeltur og klaverspilleri

 

På Langå Station hørtes det i 1960'ernes Jylland, at kongen ville have sin avis, når han var med toget. Den sælgende kone, der hver dag afsatte aviser, ugeblade og bolsjer på stationen råbte stædigt tilbage, at kongen måtte få sin avis, når det blev kongens tur! 

 

Her i Humlehusene beriges vi tit med sjove anekdoter såvel som finurlige fortællinger, og ovenstående historie fra Kaj i Hus B er ingen undtagelse. 

Kaj er en dygtig historiefortæller om sine unge dage i Jylland, og vi er alle sammen blevet klogere på belejringen af Cypern i 1960'erne, hvordan man malker en ko korrekt, og hvordan en 10-årig sagtens kunne køre en mælke-lastbil i sin tid.  

Sommetider nyder vi også en bid kage imens vi hører historier, og i tirsdags var vejret endda på vores side. I hele 18-graders forårsvejr nød vi sammen med Vera fra Hus B en kage og kaffe i haven: 

 

 

Jørn fra Hus D tog også med på en cykeltur i løbet af ugen og fik set sig omkring i sit gamle nabolag Herstedøster. Her blev der hilst på bekendte - selvfølgelig med corona-venlig afstand: 

 

 

Da vi ikke må samles i større grupper i øjeblikket, nyder vi de mindre aktiviteter i fulde drag. Alice fra hus D, der er tidligere klaver- og sanglærerinde, fik fx en skøn ene-klavertime i glasgangen: 

 

 

Her blev vi enige om, at Kim Larsens sang Jutlandia straks må tilføjes til vores sangbog. Vi glæder os til, at vi igen kan samles til fællessang og synge "Det var i 1949 .. eller cirka deromkring!"


Mange hilsner fra
Aktivitetsmedarbejderne Lærke og Kirstine