Gå til hovedindhold

Boligerne på 4. sal

Som supplement til de fælles værdier for hele Albertshøj, er medbestemmelse og fællesskab nøgleord for de to afdelinger, der ligger på 4. sal.

Indhold

  Her på 4. sal ligger vi vægt på, at beboerne skal have mulighed for at leve deres eget liv med de vaner og rutiner, der er vigtige og betydningsfulde for dem.

  Efter et langt liv har beboerne hver deres hverdagsrutiner, som de har taget som en selvfølge hele deres voksne liv og, og de behøver ikke nødvendigvis at blive ændret, fordi de nu bor på plejehjem. Derfor taler vi med beboerne om, hvordan de helst vil indrette deres hverdag. Vil man sove længe, tidligt op, har man hele sit voksne liv nydt et bad om aftenen, så forsøger vi så vidt muligt at støtte beboerne i at fortsætte med disse rutiner. 

  Ud fra princippet ”Hvad kan du selv, og hvad skal du have hjælp til?”arbejder vi på at hjælpe beboerne med at bevare deres færdigheder. 

  Gode traditioner 

  Vi har mange gode traditioner, og dem holder vi fast i. Vi begynder dagen med vores faste formiddagsmøde. Her drikker vi kaffe, synger sange og og snakker om stort og småt: Hvad der sker i dag, hvilket personale er på arbejde, hvad skal vi spise i dag, er der forslag til ture eller andre aktiviteter.

  De gode ture for en, to eller mange; busture til Rødovre Centret, den Blå planet eller Arken, fælles sommertur til Ishøj Havn for at spise is og de små ture i Albertslund. Albertshøj byder på nye muligheder. Nye store lokaler betyder, at vi kan have arrangementer for flere afdelinger, fx Linedance eller tyrkisk aften med tyrkisk mad og mavedans. Og i det store køkken / alrum i Albertshøj er der gode muligheder for, at beboerne kan deltage i de praktiske opgaver med madlavningen eller blot være med til en hyggelig snak omkring køkkenbordet.

  Fakta om afdelingen

  (Evt. plantegning af 4. sal)

  På 4. sal i Albertshøj er to grupper, en mindre med ni beboere og en større gruppe med 12 beboere. Vi er fælles om to dagligstuer, der er opdelt, så der er tv i den ene, mens den anden er til mere stille aktiviteter. Hver gruppe har deres eget køkken / alrum, som vi ind i mellem kan slå sammen til et stort, fælles rum.

  Som beboer har man sin faste gruppe og en fast kontaktperson ligesom der er fast personale i hver afdeling. Kendte ansigter og fast personale er med til at sikre en god hverdag for beboerne.

  Personalet består af faglært personale: Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter samt en pædagog. Der er faste vikarer, der som regel er faglærte.

  De to afdelingerne arbejder meget sammen og har fælles aktiviteter, når det passer ind i dagligdagen.

  På 4. sal ligger også en mindre afdeling for borgere med psykisk diagnose - læs mere om den her