Gå til hovedindhold

Boligerne på 5. sal

I lighed med de øvrige afdelinger i Albertshøj, arbejder vi på 5. sal ud fra en grundtanke om, at livet på et plejehjem skal være præget af en livskultur mod tidligere tiders plejekultur.

Indhold

    Alle mennesker er forskellige og har forskellige vaner med sig. Hos os er det muligt at for beboerne at præge deres døgnrytme. Hvis man er en sen vågner og har brug for ro, kan man få sin morgenmad på værelset, men er man tidligt oppe og har lyst til selskab, kan man vælge at spise sammen med de andre beboere.

    Beboerne vælger også hver især, hvad de vil have hjælp til. I dialog mellem beboer og personale finder vi ud af, om den enkelte har brug for hjælp til bad, påklædning eller andre praktiske ting.

    Gamle og nye venskaber

    De fleste beboere bruger fællesarealerne, hvor de kan se tv, læse blade eller deltage i forskellige aktiviteter. Mange kender hinanden fra deres liv i byen, fra aktivitetscentret eller andre fællesskaber, og de gode fællesarealer giver mulighed for både at vedligeholde gamle venskaber og møde nye mennesker.

    Placeringen i samme bygning som Sundhedshuset Albertslund betyder, at vi nemt kan samarbejde med genoptræningen og bruge deres faciliteter. Placeringen midt i byen betyder, at beboerne nemt kan komme ud og gå tur i Albertslund Centrum. 

    Køkkenet, der ligger centralt i afdelingen, bliver flittigt brugt. Her bager vi kager og forbereder dagens måltider.

    Særligt om demensafsnittet

    På demensafsnittet er dagligdagen rolig og genkendelig, med en kendt struktur på dagene. Med ni beboere og personale, der er efteruddannet inden for demenspleje, får beboerne trygge rammer og en overskuelig hverdag.

    Afdelingen er afskærmet, og dørene til de andre afdelinger er lukket, så afdelingen udgør et overskueligt miljø.

    Fakta om afdelingerne

    5. sal i Albertshøj er delt i tre afdelinger, to almene afdelinger med ni og 12 beboere, samt et demensafsnit, som er skærmet fra de to andre. De to almene afdelinger arbejder meget sammen og har fælles aktiviteter, mens demensafdelingen er skærmet.

    Personalet består af faglært personale , social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, en aktivitetsmedarbejder og en sygeplejerske, som afdelingsleder. 

    Som beboer har man sin faste gruppe og en fast kontaktperson, ligesom der er fast personale i hver afdeling. Kendte ansigter med små grupper og fast personale er med til at sikre en god hverdag for beboerne.