Gå til hovedindhold

Aktiviteter i uge 5

Tur til frihedsmuseet, fællessang og Erindringsspil - læs om aktiviteterne i uge 5 her

 • Læs op

Indhold

  Til denne tirsdags fællessang prøvede vi noget nyt af.

  Da jeg "Henriette" (aktivitetsmedarbejder) ikke kan spille på et instrument, må jeg tage andre metoder i brug. 

  Jeg fandt derfor en masse videoer med fællessang på nettet, og satte dem på en skærm. 

  I løbet af sidste år havde dr1 nemlig en række programmer, hvor forskellige sangere og skuespillere sang sange, som danskerne kunne synge med på hjemme i deres egne stuer. 

  Det fungerede rigtig godt med de videoer, beboerne var glade for musikken, og kunne sagtens synge med på den måde. 

  I onsdags var vi på Frihedsmuseet, som ligger inde ved Langelinje og Kastellet, med beboerne Lilli og Jørn fra hus D. De havde begge efterspurgt at se museet, da ingen af dem havde været der.

  Det gamle museum brændte ned i år 2013, og det nye åbnede i juli måned 2020. 

  Museet et primært under jorden, og følger tiden fra 1940-45 med besættelsestiden og Danmarks frihedskamp. Det var en meget spændende udstilling, hvor vi tilbragte et par timer. Bagefter fik vi en dejlig frokost i cafeen på toppen af museet, med udsigt over kastellet. 

  Det er noget tid siden vi har spillet erindringsspil, med fredag eftermiddag skulle det være. Vi fik en kop kaffe og en småkage, og snakkede bl.a. om hvordan man kom i skole dengang, afhængigt om man boede i byen eller på landet. Flere af beboerne havde langt i skole, og skulle gå eller cykle flere kilometer i alt slags vejr. 

  Vi snakkede også om at stoppe strømper. Kaj fortalte at da han var 10 år gammel, hjalp han sin mor med at stoppe strømer, da der jo ikke var andet at lave dengang, - og sad oppe midt på stuebordet for ikke at fryse om tæerne. Hans mor sad imens og strikkede strømper, og Kajs far sov ved siden af på sofaen. 

  Vera fortalte om historien om hvordan hun mødte sin mand. Igennem en veninde fra efterskolen. Vera var til venindens bryllup, sad til bords med en flot mand. Efterfølgende sendte han blomster til hende, og så gik der ikke længe før hun blev inviteret til at flytte over til ham i København. Men han ville giftes først, så hun ikke kunne stikke af med en anden ;-) 

  Vores ene aktivitetsmedarbejder, Lærke, har valgt at søge nye veje og har sin sidste arbejdsdag på onsdag d. 16. februar. Lærke har været virkelig glad for at være her og ikke mindst lære alle beboerne at kende.

  Tak for en hyggelig uge, vi glæder os til endnu en spændende uge med fællessang, wellness og quizzer :)  

  Mvh aktivitetsmedarbejderne Lærke og Henriette